Дронами по Одесі: майже кожен в місті цієї ночі чув над своїм будинком "шахеди"

Дронами по Одесі: майже кожен в місті цієї ночі чув над своїм будинком

Росіяни атакували Одесу ударними дронами іранського виробництва у четвер, 4 квітня, уночі. Повітряний бій в місті тривав упродовж кількох годин.

Більше про сьогоднішню нічну атаку розповіла наша кореспондентка Діана Федотова.

"Сьогодні ніч була дуже складна, тому що майже кожен чув над своїм будинком ті дрони-камікадзе. які звучать як мопеди. Повітряний бій тривав досить довго - кілька годин. Над своїм домом я теж це чула і дуже перелякана сиділа у коридорі", - говорить вона.

Тільки по Одесі в ході нічної атаки по Україні було випущено 15 "шахедів", силам Протиповітряної оборони з них вдалося збити 12. Три ударних дрони, як свідчать дані оперативного командування "Південь", влучили в гуртожиток .

Після влучання в будівлю виникла пожежа, її оперативно ліквідували вогнеборці. Обійшлося без постраждалих.

На хвостовиках “шахедів” були написи “за Москву”, “за Кремль” маркерами з літерами Z та V.

Як писав "Ми-Україна" раніше, голова Громадської ради при Одеській обласній військовій адміністрації Сергій Братчук наголосив, що рф досі не відмовилась від своїх планів на Одесу. Їх не зупиняє навіть те, що фронт ЗСУ суттєво посунули.

“Наша лінія фронту сьогодні – це повітря, це Чорне море. У морі за ніч ворог збільшив своє угруповання з п’яти до восьми кораблів і завів ракетоносій – можливий залп вісім “калібрів”. Але мова зараз йде про атаку саме дронами-камікадзе, а що стосується ракет, то може бути задіяна тактична та стратегічна авіації, що для нас є викликом”, – зазначив він.

Головне