"Древні укри вирили Чорне море": росіяни запустили черговий фейк

Російська пропаганда розповсюджує неправдиву інформацію про те, що в Україні знімається фільм про "древніх укрів", які викопали Чорне море.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Згідно із ствердженням російських ЗМІ, фільм "Історія Чорного моря" нібито розповідає про плем’я, (колись заселяло територію України), яке викопало Чорне море. 

На жодному українському ресурсі немає інформації про такий фільм, а в обігу також відсутні будь-які згадки про нього. Російські ЗМІ повідомляють про бюджет "Історії Чорного моря" у 80 мільйонів гривень, проте це також є неправдою, оскільки, за словами експертів проєкту StopFake, це б зробило фільм одним з найдорожчих в українській історії.

Фото, яке використовується в російських ЗМІ, розпізнано як обкладинку трансляції конкурсу кінопроектів для фінансування державою, яка проводилася ще у 2021 році. Також відзначено, що "постер" фільму виглядає неправдоподібно, і його зображення оброблено у фоторедакторі - замість рейтингу "18+" – "+18".

photo_2023-11-20_10-31-43.jpg (90 KB)

Нагадаємо, росіяни відкрили на ТОТ півдня України "школу блогерів", щоб збільшити кількість пропагандистів.

За даним ЦНС, українці на ТОТ відмовляються співпрацювати з ворогом. Через це росіяни завозять на окуповані території гастролерів з рф та навчають журналістів у спеціально створеній кремлем "школі блогерів".

Як інформував "Ми-Україна" раніше, рф завезла на тимчасово окуповані території Херсонської області 34 000 своїх підручників.

Головне