ДПСУ: У кого перевірятимуть військовий квиток із 17 липня

ДПСУ: У кого перевірятимуть військовий квиток із 17 липня

З 17 липня наявність військово-облікового документа при перетині кордону поширюватиметься на всіх чоловіків, віком від 18 до 60 років. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, інформує Telegram-канал "Ми-Україна".

Відомо, що 16 липня спливає встановлений Законом України № 3633-IX двомісячний термін, протягом якого громадяни України мали стати на військовий облік або уточнити свої військово-облікові дані.

"У разі відсутності військово-облікового документа прикордонники відмовлятимуть у перетині державного кордону на виїзд з України", - зазначив Демченко.

Крім того, підставою відмови буде наявність в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів відомостей про подання такої особи у розшук Національною поліцією.

"Громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, які мають відстрочку від призову чи виключені з військового обліку за станом здоров’я, мають право на перетин кордону за наявності інформації в військово-облікових документах про отримання такої відстрочки (виключення з військового обліку) або довідки за формою, визначеною у додатку 6 до вищезазначеного Порядку. З метою уникнення будь-яких непорозумінь при перетині кордону просимо громадян врахувати цю інформацію", - наголосив речник ДПСУ.

Нагадаємо, що Міністерство оборони України заявило про розробку зручного та якісного адаптивного костюму для поранених військових. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, прикордонники Львівського загону виявили 34-річного киянина з розбитою головою та зламаною ногою за два кілометри від кордону з Польщею. Чоловік зізнався, що планував незаконно перетнути кордон, стрибнувши з поїзда “Київ-Чоп”.

Головне