ДПСУ: більше шести тисяч чоловіків щоденно перетинають кордон

ДПСУ: більше шести тисяч чоловіків щоденно перетинають кордон

Протягом доби з України виїжджають близько шести тисяч чоловіків призовного віку. Про це розповів начальник відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України, полковник Ігор Матвійчук.

Він розповів, що найбільше виїжають водії вантажних перевезень, супроводжуючі осіб з інвалідністю, а також самі особи з інвалідністю, і багатодітні чоловіки, які виховують троє і більше дітей.

"В законодавстві не деталізовано системи контролю і можливість контролю за особою, яка супроводжує особу з інвалідністю. Тобто, одну особу з інвалідністю можуть супроводжувати в різний час різні люди на підставі акту встановлення факту догляду, який видається будь-кому; він не захищений, його можна підробити. То ж з одною особою з інвалідністю можуть виїхати кілька осіб, а перевірити, чи повернулися попередні, неможливо. Ця система потребує вдосконалення. Міністерство соціальної політики має врегулювати це питання", - йдеться в повідомленні. 

Матвійчук наголосив, що великий відсоток чоловіків, які виїжджають за кордон, мають довідки про непридатність до військової служби.

Нагадаємо, що активність ворожих ДРГ значно зросла, тож нині ризик їхнього проникнення в Україну є по всій протяжності кордону з рф.

Як писав "Ми-Україна" раніше, польські перевізники знову заблокували проїзд вантажівок через "Дорогуськ – Ягодин".

 

Головне