Досить годувати дракона - Олена Зеленська закликала відмовитися від "умиротворення" рф

Досить годувати дракона - Олена Зеленська закликала відмовитися від

Олена Зеленська, дружина президента України, в розмові з британським журналістом лордом Майклом Ешкрофтом для Daily Mail рішуче виступила проти ідеї поступок росії заради миру. Вона провела яскраву паралель між такими пропозиціями та міфічними сюжетами, де спроби задобрити чудовисько жертвами завжди закінчуються невдачею.

За словами першої леді, подібні компроміси з агресором лише дадуть йому час на посилення, що в майбутньому призведе до ще більших загроз. Вона наголосила, що через 5-10 років вже наступному поколінню доведеться протистояти ще сильнішому ворогу.

Зеленська підкреслила, що ідеї "умиротворення" можуть виникати лише у тих, хто особисто не зазнав втрат від війни. Вона закликала світову спільноту усвідомити небезпеку такого підходу та припинити "годувати дракона", натомість підтримуючи Україну в її боротьбі за територіальну цілісність та незалежність.

"У багатьох міфах світу є сюжет про дракона, якому регулярно віддають у жертву дівчину, щоб задобрити чудовисько. Але результат цього компромісу зі злом завжди один і той самий – задобрити монстра неможливо. Він усе одно прагне смертей. Так само і з державою-агресором. Варто дати їй час - вона використає це для підсилення, і за 5-8-10 років протистояти їй доведеться вже нашим дітям", - впевнена Олена Зеленська.

Нагадаємо, перша леді України Олена Зеленська розповіла про зміцнення стосунків з чоловіком, президентом Володимиром Зеленським, в умовах війни. Про це вона повідомила в інтерв'ю Daily Mail.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські війська завдали удару по мирному населенню Сумщини, скинувши КАБ на Білопілля. Внаслідок атаки загинула одна людина і ще одна отримала поранення.

Головне