"Дорога смерті": глава Авдіївської МВА розповів про евакуацію з міста

Через постійні обстріли російських військ трасу на вихід з Авдіївки називають "дорогою смерті". Але евакуація цивільного населення вдається.

Про це розповів голова Авдіївської військово-цивільної адміністрації Віталій Барабаш в коментарі CNN.

"Евакуація цивільного населення триває, але вихід з міста - це "дорога смерті", ділянка дороги контролюється російськими військами, які можуть негайно відкрити вогонь", - розповів Барабаш.

За його словами, за останні три тижні з міста виїхало близько 180 людей. При цьому за оцінками українських чиновників, які вказує глава військово-цивільної адміністрації, в Авдіївці залишилося близько 2000 осіб. Серед них шестеро дітей.

"Одну дитину евакуювали у вівторок, а влада планує евакуювати ще одну в середу", - розповів Барабаш.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, керівник об’єднаного прес-центру сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський заявив, що російське окупаційне військо намагається оточити Авдіївку на Донеччині. Ситуація навколо міста може в подальшому стати такою ж, як і у Бахмуті. При цьому він додав, що окупанти атакують Авдіївку однотипно, тобто всі ці атаки можна передбачити – це завжди відбувається з однієї і тієї ж “посадки”. Також Дмитрашківський наголосив, що останні три дні окупанти використовують “останні резерви, які мають”.

Крім того, російські окупанти в понеділок, 13 березня, обстріляли навчальний заклад в Авдіївці. У результаті загинула одна місцева мешканка. Росіяни використали для обстрілу дві ракети. Таку інформацію надав Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак.

Головне