Допоможе досягти цілей рф: в Кремлі прокоментували розмову  Зеленського з Сі Цзіньпіном

Допоможе досягти цілей рф: в Кремлі прокоментували розмову  Зеленського з Сі Цзіньпіном

У Росії майже через добу офіційно відреагували на розмову Президента України Володимира Зеленського з лідером Китаю Сі Цзіньпіном і заявили, що вітають усе, що наближає мир. Відповідну заяву зробив прес-секретар російського диктатора Дмитро Пєсков.

"Ми готові вітати все, що може наблизити закінчення конфлікту в Україні та досягнення росією всіх поставлених цілей. А щодо самого факту спілкування то це суверенна справа кожної з цих країн та питання їхнього двостороннього діалогу", - заявив російський чиновник.

Також він додав, що у рф знають про обмін Зеленським та Сі Цзіньпіном своїми мирними планами. 

"Нам це відомо. Інформація неодноразово викладалася і (Президентом України Володимиром - ред.) Зеленським, і нашими китайськими партнерами, публічно озвучувалися всі основні параметри цих планів", - зазначив Пєсков.

Нагадаємо, кандидат політичних наук Олексій Буряченко вважає, що президент Китаю Сі Цзіньпін був зацікавлений у розмові з Володимиром Зеленським.

Як повідомляли "Ми-Україна", у середу, 26 квітня, Президент України Володимир Зеленський вперше після повномасштабного вторгнення рф провів розмову з лідером КНР Сі Цзіньпіном. Згодом глава української держави розкрив деталі переговорів. Він розповів, що у ході телефонної розмови обговорювалися відносини двох країн та встановлення миру в Україні. Також Зеленський та Сі Цзіньпін представили один одному свої мирні плани.

Головне