Допомогу Україні треба схвалити протягом тижнів, інакше Київ буде в небезпечному становищі, - конгресмен

Допомогу Україні треба схвалити протягом тижнів, інакше Київ буде в небезпечному становищі, - конгресмен

Сполученим Штатам Америки потрібно схвалити нову допомогу Україні протягом тижнів, інакше Київ може опинитись в небезпечному становищі на полі бою.

Про це заявив конгресмен від Демократичної партії Адам Сміт у рамках саміту Politico Defense. За його словами, Конгресу варто ухвалити нову допомогу Україні вже в листопада або в грудні.

Він зазначив, що Київ зможе втриматися без допомоги США, але його позиція перестане бути такою сильною. Через відсутність допомоги у потрібні терміни Україна опиниться в небезпечному становищі.

Крім того, Сміт заявив, що не погоджується з представниками Республіканської партії, які пов'язують допомогу Україну з забезпеченням безпеки кордону на півдні США. Він вважає, що це має ніякого сенсу.

Нагадаємо, після Дня Подяки, який припадає на 23 листопада цього року, Палата представників США планує розглянути запит президента Джо Байдена щодо фінансової допомоги Україні. За словами лідера більшості в Сенаті США Чака Шумера, об'єднаний пакет національної безпеки, який включає допомогу країнам, таким як Ізраїль, Україна та Тайвань, а також посилення кордонів США, буде висунутий на розгляд після зазначеного свята.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Міністерство оборони США збільшило постачання військової допомоги до Ізраїлю без публічного оголошення. Боєприпаси та ракети передаються "майже щодня". Це виходить за рамки оголошеної раніше передачі обладнання для систем "Залізний купол" та "розумних бомб".

Головне