Допомога від Литви: Україна отримала штурмовик L-39ZA

Допомога від Литви: Україна отримала штурмовик L-39ZA

Литовське оборонне відомство повідомило про передачу Силам оборону України легкого штурмовика. Йдеться про борт L-39ZA "Альбатрос".

Літак, як зазначається, вже знаходиться в Україні. На території нашої держави його доправили у розібраному вигляді. 

В Міноборони Литви зауважили, що бойові літаки такого типу використовувались литовською армією під час навчань бійців керуванням винищувачами.

З відкритих даних можна дізнатись, що L-39ZA є навчально-бойовий літаком, створеним на основі L-39C. Заявлене бойове навантаження складає 1100 кг, борт може бути оснащений некерованим снарядами або авіаційними бомбами. Також літак обладнаний двоствольною авіаційною гарматою ГШ-23Л. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, попередній пакет допомоги нашій державі Литва передала 11 квітня. До його вмісту включили антидрони, генератори та розкладні ліжка. В цілому від початку 2024 року Литва вже поставила боєприпаси калібру 155 мм, бронетранспортери М577, протидронні системи та обладнання, необхідне для зимового сезону.

 

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.