Допомога Україні буде в центрі уваги, - Блінкен про липневий саміт НАТО

Допомога Україні буде в центрі уваги, - Блінкен про липневий саміт НАТО

Прийдешній саміт Північноатлантичного альянсу, запланований на початок липня у Вашингтоні, матиме на меті зміцнення перемоги України в довгостроковій перспективі. Про це повідомив держсекретар США Ентоні Блінкен під час спільної прес-конференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом. 

За його словами, держави-члени Альянсу зосередяться на забезпеченні сталого успіху України, який вона розвивала від самого початку російської повномасштабної агресії.

Блінкен зазначив, що останнім часом США та інші партнери активізували зусилля для посилення підтримки України у протистоянні з агресором. Він підкреслив важливість того, щоб українські Сили оборони мали все необхідне для зміцнення лінії фронту та зупинки просування російських військ.

Держсекретар також згадав про підписану днями двосторонню безпекову угоду між Україною та Сполученими Штатами. 

"До саміту НАТО, ми очікуємо, що близько двадцяти, а можливо і більше, країн, підпишуть двосторонні безпекові угоди з Україною. Це чіткий доказ, що всі наші країни-партнери підтримують Україну в довгостроковій перспективі", - сказав Блінкен.

Крім того, очільник американської дипломатії зазначив, що США продовжують посилювати санкційний тиск на рф з метою примусити її припинити агресію. Він наголосив, що якщо російський диктатор Путін вважає, що може пережити Україну чи будь-кого з партнерів, то він помиляється. Блінкен підкреслив, що допомога Україні демонструє практичні результати і країна здатна відбити російську агресію.

Як писав "Ми-Україна" раніше, депутат округу Рок у штаті Вісконсін Юрій Рашкін висловив занепокоєння щодо майбутнього безпекового договору між США та Україною, який розрахований на 10 років. За його словами, дія цього документа буде гарантована лише за умови, що при владі у Сполучених Штатах залишатимуться представники Демократичної партії або чинний президент Джо Байден.

Головне