Допомога фонду Баффета Україні до кінця року сягне 500 мільйонів доларів

Допомога фонду Баффета Україні до кінця року сягне 500 мільйонів доларів

Допомога Україні від фонду американського бізнесмена й філантропа Говарда Баффета до кінця цього року сягне близько 500 мільйонів доларів США.

Про це він заявив в інтерв’ю Reuters.

Баффет, який вже відвідував постраждалі від війни райони України під час поїздок, очікує, що підтримка його фонду країні досягне близько 500 мільйонів доларів США до кінця цього року. Його фонд допомагає фермерам, гуманітарним організаціям з розмінуванням, а також у розподілі генераторів, зведенні понтонних мостів, відправляє їжу та продуктові набори вздовж лінії фронту.

Він також висловив думку, що Сполучені Штати та Європа мають збільшити допомогу Україні, аби вона завершила перемогою цю війну проти росії.

"Це жорстка боротьба, але я думаю, що вона доходить до того, що дозволити війні затягнутися буде величезною помилкою. Я вважаю, що США і Європа повинні активізуватися ще більше, і допомогти Україні виграти цю війну і покласти їй край" , - сказав він.

Як писали “Ми-Україна” ранішеорганізацію Об’єднаних Націй потрібно реформувати. Відповідну заяву зробив президент України Володимир Зеленський під час виступу на Раді Безпеки ООН.

“Коло постійних членів Ради Безпеки має відображати сучасність. Африканський Союз має бути тут постійно. Азія заслуговує на ширше постійне представництво. Німеччина заслуговує на місце серед постійних членів Радбезу. Латинська Америка має бути тут представлена – постійно. І держави Тихого океану. Потрібне розширення участі і доступу до роботи Ради Безпеки та її допоміжних органів для всіх членів Генеральної Асамблеї, яких не визнано агресорами”, – наголосив президент Зеленський.

Головне