Допомагав захопити Бахмут: навіднику окупантів дали довічне

Допомагав захопити Бахмут: навіднику окупантів дали довічне

Суд у Донецькій області ухвалив вирок громадянину, який допомагав захопити Бахмут. Його засуджено до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Прокурори довели, що у травні 2022 року мешканець Бахмута добровільно співпрацював із представником держави-агресора, передаючи інформацію про позиції Збройних Сил України.

Він протягом місяця через месенджер Telegram неодноразово надсилав текстові повідомлення співробітнику фсб рф. У його повідомленнях містилися координати розташування українських військ, а також інформація про об'єкти цивільної інфраструктури, комунальної сфери та промислового сектора.

Варто зазначити, що зрадник сподівався на майбутнє “призначення” на псевдопосаду мера Слов’янська, про що залишив відповідне відео на своєму телефоні. 

Однак під час виконання чергового завдання чоловіка затримали правоохоронці.

Досудове розслідування проводилось ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. На вирок суду громадянин чекав під вартою.

Нагадаємо, правоохоронці у Сумах затримали чоловіка, який передавав ворогу інформацію про українських військових та їхню техніку. Йому повідомили про підозру в державній зраді в умовах воєнного стану.

Як писав "Ми-Україна" раніше, суд розглядатиме справу про державну зраду, фігурантами якої є народний депутат України, колишній депутат III-IX скликань, експрокурор та двоє керівників головного управління Генштабу ЗС рф.

Головне