Допомагав окупантам ремонтувати підбиту техніку: СБУ затримала колаборанта з Луганщини

Допомагав окупантам ремонтувати підбиту техніку: СБУ затримала колаборанта з Луганщини

Служба безпеки України затримала чергового пособника російських окупантів на Луганщині. Чоловік працював на ворога під час захоплення Сватівського району, повідомили у СБУ.

Зрадником виявився колишній працівник мiсцевого фермерського господарства, який сам запропонував окупантам допомогу і ремонтував пошкоджену техніку росіян.

"Маючи технічні навички, фігурант влаштувався на місцеву рембазу окупаційного угруповання. Там він займався ремонтом російської військової техніки, зокрема реактивних систем залпового вогню "Смерч", які були підбиті українськими захисниками в ході бойових дій.

Також зловмисник лагодив пошкоджені бронетранспортери та вантажні автомобілі, що перевозили боєприпаси країни-агресора", - йдеться у повідомленні.

Крім того є відомості про те, що чоловік допомагав ворогу зводити фортифікації у регіоні.

Чоловік сподівався, що за співпрацю з окупантами його призначать на керівну посаду у місцевій окупаційній адміністрації рф.

"Але отримати "посаду" йому не вдалося. Восени 2022 року українські захисники звільнили селище, а сам колаборант втік до Дніпра, де переховувався під виглядом переселенця. Співробітники СБУ встановили його місцеперебування та затримали в орендованій квартирі", - додали у Службі безпеки.

Зраднику оголосили підозру відповідно до ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Нині він перебуває під вартою. Йому загрожує до 15 років ув'язнення.

Як повідомляли "Ми-Україна", Служба безпеки України викрила та затримала 55-річну мешканку Харкова, яка працювала охоронницею та надавала ворогові інформацію для обстрілів міста.

Головне