Допомагали обходити санкції: Японія ввела санкції проти 135 повʼязаних із росією компаній

Допомагали обходити санкції: Японія ввела санкції проти 135 повʼязаних із росією компаній

Японія вводить санкції проти російських та білоруських компаній і громадян, а також інших чотирьох країн, які допомагали обходити обмеження. Пакет санкцій почне діяти з 1 січня 2024 року

Про це інформує Мінекономіки Японії.

Новий пакет санкцій передбачає заборону на імпорт непромислових алмазів з рф.

Санкції також розширено щодо 57 російських та 27 білоруських компаній, а також декількох юридичних осіб з ОАЕ, Вірменії, Сирії та Узбекистану, які підтримували росію в обхіді раніше введених санкцій від Японії та її союзників.

У списку осіб, на яких поширюються санкції, вказані такі особи, як заступник міністра оборони Тетяна Шевцова, омбудсмен Тетяна Москалькова, дитячий омбудсмен Московської області Ксенія Мішонова, а також 30 російських цивільних і військових діячів, а також 43 компанії російського військово-промислового комплексу.

Японія також вводить санкції проти 16 осіб, причетних до анексії Криму та конфлікту на Донбасі, включаючи дві особи, пов'язані з справою про збитий малайзійський літак "Боїнг". Також санкції стосуються певних російських підприємств, зокрема Уральського заводу цивільної авіації, ЦНДІ "Буревісник", Казанського порохового заводу, "Східної верфі", ПВК "Патріот", Центру прикладної фізики РАН, Національного університету оборони та інших.

Варто додати, що міністерство прийняло рішення про заморожування активів осіб та компаній, пов'язаних з рф, включаючи 19 фізичних осіб і 43 організації, причетних до подій в Україні.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, ексспівробітниця Facebook "нагріла" компанію Цукерберга на $4 млн.

Головне