Допомагала захопити Авдіївку: СБУ затримала інформаторку рф

Допомагала захопити Авдіївку: СБУ затримала інформаторку рф

Служба безпеки України затримала ще одну російську шпигунку, яка виконувала завдання під час боїв за Авдіївку. Зловмисниця фіксувала місця розташування опорних пунктів та вогневих точок ЗСУ.

Про це пише пресслужба СБУ.

Жінка збирала інформацію про маршрути руху та кількість військових колон, які надходили на підсилення бойових позицій оборонців Авдіївки.

Отримані розвіддані фігурантка передавала своїй сестрі – медику з окупаційного угруповання рф, що брала участь у безперервних штурмах міста.

Родичка фігурантки доповідала про отриману інформацію воєнній розвідці країни-агресора.

Російські війська використовували ці дані для планування бойових операцій з захоплення Авдіївки, використовуючи штурмові групи, важку артилерію та бомбардувальну авіацію.

Пізніше, коли у місті розпочалися активні бої, ворожа шпигунка виїхала до Кривого Рогу, де сподівалась приховатись під виглядом переселенки.

Там вона переховувалась в орендованій квартирі, яку винаймала за соціальні виплати для переселенців.

Співробітники СБУ зафіксували злочинну діяльність фігурантки, встановили місце її переховування та затримали її.

Під час обшуку в тимчасовому місці перебування шпигунки був знайдений мобільний телефон з доказами її шпигунської діяльності на користь рф.

Зловмисниці оголошено про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення або розміщення Збройних сил України).

Вона перебуває під вартою, і їй загрожує до 8 років ув'язнення.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, ЗСУ уразили поромну переправу і нафтовий термінал російського порту.

Головне