Допомагав росіянам окупувати Крим: в Одеській області затримали бойовика

Допомагав росіянам окупувати Крим: в Одеській області затримали бойовика

В Одеській області затримали чоловіка, який у 2014 році допомагав росіянам окупувати Крим. Про це повідомили у прес-службі Національної поліції України.

За даними правоохоронців, чоловік був учасником незаконних збройних формувань на півострові.

"Правоохоронці затримали бойовика незаконного збройного формування "самооборона Криму". Встановлено, що чоловік у 2014 році брав активну участь у захопленні адміністративних будівель на території АР Крим. Також, перебуваючи у складі незаконних збройних формувань "народноє ополченіє", "Судакская рота" та "самооборона Криму", ніс чергування на блокпостах, незаконно обшукував місцевих мешканців та їхні автомобілі, - йдеться у повідомленні.

Також затриманий допомагав окупантам викрадати людей і працював на псевдореферендумі в Криму.

"У результаті - людей затримували та відвозили в невідомому напрямку. Крім того, фігурант здійснював "охорону" "територіальних виборчих комісій" під час проведення   псевдореферендуму щодо приєднання півострова до рф", - повідомили у поліції.

Перед початком повномасштабної війни чоловік спочатку переїхав у Вінниччину, а потім - в Одеську область. При цьому він вдавав з себе переселенця.

"Ще до початку повномасштабного вторгнення бойовик під виглядом переселенця з півдня України переїхав до  родичів на Вінниччину. Згодом, боячись бути викритим, чоловік переїхав та винайняв житло в Одеській області", - йдеться у повідомленні.

Під час затримання правоохоронці провели обшук у помешканні чоловіка та виявили у нього медаль "за захист Криму 2014 року".

Як повідомляли "Ми-Україна", в Івано-Франківську затримали чоловіка, який у соцмережах підтримував збройну агресію російських окупантів.

Головне