Допомагав окупантам готувати удар по Південноукраїнській АЕС: СБУ затримала чергового зрадника

Допомагав окупантам готувати удар по Південноукраїнській АЕС: СБУ затримала чергового зрадника

Служба безпеки України затримала вже другого інформатора рф, що намагався розвідати ситуацію навколо Південноукраїнської АЕС. Про це інформує прес-служба СБУ.

Згідно з оприлюдненими даними, окупанти у травні завербували жителя Южноукраїнська, який потрапив у їхнє поле зору через свої прокремлівські дописи в одному з російських Telegram-каналів.

"Зловмисник збирав та передавав ворогу інформацію про місця базування та чисельність підрозділів Сил оборони, які охороняють Південноукраїнську атомну електростанцію. Зокрема, їх цікавили точні координати розміщення військових формувань, що забезпечують оборону АЕС та міста-супутника Южноукраїнськ", - йдеться у повідомленні.

Росіяни збиралися використати отримані від інформатора дані для прицільних ракетних ударів по АЕС.

СБУ встановила, що від своїх російських кураторів зрадник отримав майже 9 тисяч гривень. Затримали зловмисника під час спроби передати координати і фотографії одного з військових об’єктів, вони містилися у телефоні чоловіка.

Затриманому оголосили підозру за ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння, бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань) Кримінального кодексу України.

Наразі зловмисник перебуває під вартою. 

Як повідомляли "Ми-Україна", Служба безпеки затримала ще одного російського агента в лавах Збройних сил України. Він збирав для фсб розвіддані про технічний стан українських аеродромів та можливе їх використання бойовою авіацією ЗСУ.

Головне