Донеччина пережила 2868 ударів за добу: 12 поранених, 33 пошкоджених будинки

Донеччина пережила 2868 ударів за добу: 12 поранених, 33 пошкоджених будинки

Донецька область зазнала 2868 російських ударів за добу. Внаслідок атак, завданих ворогом упродовж 6 серпня, поранень зазнали 12 мирних жителів, інформує МВС. 

"Росіяни поранили 12 жителів Донеччини: вісьмох - у Мирнограді, двох - у Торецьку, по одному - в Українську і Марковому", - уточнили в ОВА.

Під ворожим вогнем опинились міста Гірник, Костянтинівка, Курахове, Мирноград, Торецьк, Українськ, а також села Іванопілля, Клебан-Бик, Маркове, Новий Комар, Предтечине та Успенівка.

В результаті обстрілів пошкоджено 41 цивільний об'єкт, серед яких 33 житлові будинки, об'єкти інфраструктури, газопроводи, лінії електропередач та автомобіль.

Голова Донецької ОВА Вадим Філашкін окреслив оперативну ситуацію в регіоні на ранок 7 серпня: 

  • У Покровському районі зареєстровано три атаки на житлові квартали Курахового. В Успенівці обстріляно промислову зону, минулось без жертв. На території Селидівської громади в Українську одна особа отримала поранення.
  • Краматорський район : у Костянтинівці пошкоджено споруди двох промислових об'єктів. У Марковому, окрім пошкодження житлового будинку, постраждав місцевий мешканець. Предтечине зазнало руйнувань двох будинків, а в Іванопіллі пошкоджено чотири житлові споруди та два об'єкти інфраструктури. Особливо постраждала Іллінівська громада, де зафіксовано пошкодження 22 об'єктів.
  • Бахмутський район: у Торецьку поранено двох осіб та пошкоджено дві багатоповерхівки. Часовоярська громада зазнала руйнувань чотирьох приватних будинків та двох багатоповерхових споруд. У Сіверську зареєстровано пошкодження одного будинку.

За добу, за даними Філашкіна, вдалося евакуювати 625 осіб з прифронтової зони, серед яких 149 дітей.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російська армія у ніч проти 7 серпня здійснила спробу атакувати Україну дронами-камікадзе. Для цих цілей ворог використав 30 "шахедів".

Головне