Додаток "Резерв+" хочуть перетворити на онлайн-ТЦК

Додаток

Міністерство оборони має амбітні плани щодо розширення функціоналу застосунку "Резерв+". Мета - перетворити його на повноцінний онлайн-аналог територіальних центрів комплектування (ТЦК). Про це повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

Невдовзі у додатку зʼявиться опція онлайн-рекрутингу з можливістю підписати контракт або мобілізуватися у "два кліки". Також розробляють три типи відстрочок: для багатодітних сімей, людей з інвалідністю та студентів денної форми навчання.

Наталія Черногоренко, представниця Міноборони, поділилася інформацією про досягнення та майбутні перспективи додатку. За її словами, "Резерв+" вже допоміг 3,2 мільйонам громадян оновити свої облікові дані. Це стало можливим після подолання певних бюрократичних перешкод та зміни уявлення про роботу ТЦК.

У планах міністерства - суттєве розширення можливостей застосунку. Зокрема, передбачається впровадження функцій, які традиційно виконували військкомати. Серед них - можливість дистанційного оформлення відстрочки від призову та система онлайн-рекрутингу.

Особлива увага приділяється розробці механізму оформлення трьох типів відстрочок: для багатодітних родин, осіб з інвалідністю та студентів денної форми навчання. Крім того, планується додати опцію включення фотографії до електронного військово-облікового документа.

Щодо онлайн-рекрутингу, Міноборони має намір співпрацювати з іншими цифровими платформами для створення ефективної системи.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України зірвала спробу російських спецслужб створити агентурні осередки у Києві, Полтаві та Чернігові. Під час спецоперації затримано старшого агента ГРУ та одного з його поплічників.

 

Головне

Прем'єр-міністр Грузії висловився щодо використання в політичній рекламі партії "Грузинська мрія" кадрів зруйнованих українських міст напередодні парламентських виборів.