До Землі наближається "потенційно небезпечний" астероїд, - NASA

До Землі наближається

До Землі наближається "потенційно небезпечний" астероїд 139622 (2001 QQ142). Він пролетить поблизу нашої планети в середу, 6 грудня.

Про це повідомила Лабораторія реактивного руху NASA (JPL) на офіційному сайті. Як зазначається, довжина цього астероїда сягає 671 метра.

При цьому, як наголошують у Національному управлінні США з аеронавтики та дослідження космосу, відстань від нього до Землі становитиме приблизно 5,5 млн кілометрів, а швидкість руху небесного тіла дорівнює 23 760 км/год.

У NASA розповіли, що у тому разі, якщо астероїд наближається до Землі на відстань ближче, ніж 7,4 млн кілометрів, а його розмір перевищує 150 метрів, то його вже вважають "потенційно небезпечним об’єктом". Так сталось і цього разу - астероїд 139622 (2001 QQ142) підпадає під обидва варіанти одночасно.

Водночас ще один астероїд має пролетіти "неподалік" Землі вже в неділю, 3 грудня, розповіли в Управлінні. Небесне тіло під назвою 1998 WB2 має довжину 143 метри, а його відстань до нашої планети є ще ближчою -  усього 4,2 млн кілометрів. Його швидкість становить 51 120 км/год.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, науковці виявили в космічному просторі планету, яка настільки перевищує розміри свого сонця, що суперечить сучасному розумінню того, як формуються такі небесні тіла та сонячні системи в цілому. Вказане небесне тіло у 13 разів перевищує масу Землі, але обертається навколо зірки, яка всього у дев'ятеро більша за наше Сонце.

Головне