До Умані вже прибули майже 5000 хасидів

До Умані вже прибули майже 5000 хасидів

До Умані Черкаської області на святкування Рош га-Шана вже прибули близько пʼяти тисяч паломників з Ізраїлю. Про це повідомила пресслужба Державної міграційної служби. 

"До Черкащини цього тижня масово прибувають паломники-хасиди для святкування з 2 по 4 жовтня в місті Умань Рош га-Шана — юдейського нового року. У місті вже посилено заходи безпеки. На даний час до Умані вже приїхало близько 5 тисяч прочан", - йдеться в повідомленні.

Варто зауважити, що з понеділка, 23 серпня, в Умані запрацював особливий режим в’їзду та виїзду з міста. Наразі у посиленому режимі працює патрульна поліція та інші правоохоронні відомства. 

"У посиленому режимі працюють патрульна поліція та інші правоохоронні відомства. До Умані прибули поліцейські Ізраїлю. Разом з українськими колегами вони несуть службу в місцях проживання та паломництва хасидів", - наголосили в ДМС.

Нагадаємо, що в Умані з 23 вересня встановили спеціальний режим контролю на в’їзді, виїзді та пересуванні містом у зв’язку зі святкуванням єврейського Нового року - Рош га-Шана, яке цього року проходитиме з 2 по 4 жовтня.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу попросив хасидів утриматися від традиційного щорічного паломництва до Умані на Рош га-Шана.

Головне