До України повернули ще дев'ять дітей, які були на окупованих територіях

До України повернули ще дев'ять дітей, які були на окупованих територіях

До України вдалося повернути девʼятьох дітей, які перебували на тимчасово окупованих територіях.

Про це повідомив очільник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

Повернути вдалось пʼять дівчат і четверо хлопців, їм від 5 до 14 років. Загалом від початку 2023 року вдалося повернути на підконтрольну Україні територію 121 дитину з Херсонщини.

Нагадаємо, в Україну повернули ще 19 дітей з тимчасово окупованих територій. Про це повідомив очільник організації Save Ukraine Микола Кулеба.

Організація вивезла дітей у межах дванадцятої рятувальної місії. 

Save Ukraine 12 вересня в рамках 11 рятувальної місії повернула ще 13 дітей з окупованих територій Херсонщини, Луганщини та Запорізької області.

Як писали "Ми-Україна" раніше, росія створила понад 70 таборів для "перевиховання" українських дітей. Про це повідомив уповноважений ВР із прав людини Дмитро Лубінець в ефірі "Єдиного марафону". 

Окупанти депортували з тимчасово окупованих територій майже 20 000 українських дітей, їх намагаються позбавити національної ідентичності. 

"Нвчання" є примусовим. Фактично, немає вибору у наших дітей - чи брати в цьому участь, чи ні. Всіх записують, це офіційна навчальна програма на території рф для українських дітей. Я на цьому наголошую, що саме українських дітей намагаються записати в різні військові організації та провести через подібне "навчання"", - розповів він.

Головне