До свіжого списку Forbes 30 Under 30 Europe включили шістьох українців: хто вони

До свіжого списку Forbes 30 Under 30 Europe включили шістьох українців: хто вони

До цьогорічного - вже восьмого - європейського рейтингу Forbes 30 Under 30 увійшло шестеро українців. До нього щороку включають лідерів різних сфер та галузей, які не досягли 30-річного віку. 

“Навіть важкий рік, затьмарений війною в Україні, гострою енергетичною кризою, стрімкою інфляцією і низкою стихійних лих, не зміг зупинити наймолодших далекоглядних лідерів Європи”, - наголошує Forbes. 

Українці в Forbes 30 Under 30 Europe

Вадим Синжерецький

29-річний Вадим Синжерецький є співзасновником популярної серед репетиторів та учнів онлайн-платформа Buki.

“З більш ніж 110 тис. викладачів, командою зі 130 співробітників та більш ніж 1,2 млрд оброблених замовлень від студентів, київський BUKI перетворився на один із найбільших ринків EdTech для приватного репетиторства в Європі”, - вказано у його профайлі у рейтингу. 

Його віднесли до лідерів у категорії “Соціальний вплив”. 

Дмитро Самойлюк, Ярослав Самойлюк та Аліна Бондаренко 

Усі вони є розробниками мобільного додатку Zeely, який дає змогу підприємцям відкривати веб-магазини та запускати промо на Facebook, Instagram, Google та TikTok за лічені хвилини за допомогою штучного інтелекту. 

"Засновники залучили фінансування у розмірі 1,3 мільйона доларів та мають понад 8000 користувачів зі США, Бразилії та Мексики", - вказано у повідомленні.

Їх віднесли до лідерів у категорії "Медіа та маркетинг".

Діма Василенко

28-річний Діма Василенко є засновником PR-агентства Good Advice, що спеціалізується на фінансах, фінансових технологіях та банківській справі. Компанія має клієнтів у Великій Британії та Сполучених Штатах.

Його віднесли до лідерів у категорії “Медіа та маркетинг".

Нік Тузенко

29-річний Нік Тузенко є співзасновником компанії Accel Club, що спеціалізується на придбанні, оптимізації та масштабуванні брендів Amazon - від товарів для домашніх улюбленців до матеріалів для мистецтва.

У перший рік роботи він разом зі своїм партнером Максом Фірсау залучили 170 млн доларів. У їхньому бізнесі нараховується 110 штатних працівників, "які допомагають продавцям стати ефективнішими за допомогою аналітики даних, маркетингу тощо".

Його віднесли до лідерів у категорії “Роздрібна торгівля та е-комерція".

Наймолодшому учаснику цьогорічного Forbes 30 Under 30 Europe 14 років. Це Джордан Огунтайо, його внесли до категорії "Мистецтво та культура". Серед усіх відзначених у списку осіб 33% - жінки, 66% - чоловіки, 1% - небінарних осіб.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у грузинській столиці на мітингу проти ухвалення закону про “іноагентів” правоохоронці затримали 66 осіб. Їм інкримінують адміністративні порушення – дрібне хуліганство та непокору законним вимогам поліції.

Головне