До суду скеровано справу проти російського військового, який зґвалтував жінку на Харківщині

До суду скеровано справу проти російського військового, який зґвалтував жінку на Харківщині

Слідчі Національної поліції завершили досудове розслідування і передали до суду справу російського військового, який під час тимчасової окупації вчиняв насильство над місцевою мешканкою.

Про це повідомляє Національна поліція України. 

Встановлено, що окупант, перебуваючи у військовій колоні, навів автомат на жінку, коли вона проїжджала на велосипеді, і наказав їй вступити в статеві відносини. Отримавши відмову, агресор неодноразово вдарив жінку прикладом, силою затягнув її до лісосмуги та зґвалтував. У потерпілої діагностовано перелом носа і численні забої.

Оперативники Департаменту стратегічних розслідувань встановили особу злочинця, ним виявився 20-річний громадянина росії з Калінінградської області, який служив у 18-й гвардійській мотострілецькій дивізії. У червні 2024 року йому було оголошено підозру за порушення законів війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України), а у вересні досудове розслідування було завершено, і справа передана до суду.

Злочинцю загрожує позбавлення волі терміном до дванадцяти років. Процесуальне керівництво в цій справі здійснює Офіс Генерального прокурора.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Служба безпеки України та Національна поліція затримали двох зловмисників, які підпалювали військові автомобілі в Івано-Франківську, зокрема 24-річну жительку міста та її 40-річного сусіда.

Головне