До проєкту державного бюджету на 2024 рік подали 1 620 поправок на додаткові 12,5 трильйона гривень

До проєкту державного бюджету на 2024 рік подали 1 620 поправок на додаткові 12,5 трильйона гривень

Народні депутати подали до законопроєкту № 10000 про державний бюджет на 2024 рік 1 620 поправок на загальну додаткову суму 12,5 трильйона гривень.

Про це повідомила голова парламентського комітету з питань бюджету Роксолана Підласа.

Вона пояснила, що врахувати всі ці бажання народних депутатів неможливо, тому що реалістично внутрішні ресурси (усі можливі надходження), облігації внутрішніх державних позик (ОВДП) і допомога партнерів становлять максимум 3,96 трильйона гривень на рік, і їх вже розподілили на видатки в проєкті бюджету.

Нагадаємо, Фінляндія надасть Україні 19-й пакет військової допомоги. Відомо, що вартість допомоги для України становить 95 мільйонів євро.

“В Україні триває війна, результат якої вирішить порядок безпеки Європи та Фінляндії в майбутньому. Ми продовжуватимемо рішуче підтримувати Україну разом із нашими союзниками. Загальна вартість пакетів військового обладнання, які Фінляндія постачає в Україну, наразі становить 1,4 мільярдів”, - зазначив міністр оборони Антті Хаккянен.

Як повідомляли "Ми-Україна", у 2024 році Бельгія передасть на допомогу Україні 1,7 мільярда євро— це податки з доходів від заморожених російських активів.

 

Головне