До платформи United 24 приєдналися п'ять нових амбасадорів, — Зеленський

До платформи United 24 приєдналися п'ять нових амбасадорів, — Зеленський

До United 24 приєдналися нові амбасадори. Амбасадорами напрямку "освіта та наука" стануть науковці та лауреати Нобелівської премії.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час відкриття у Києві саміту до річниці створення фандрайзингової платформи UNITED24 – The Power of Unity.  

Це науковці та лауреати Нобелівської премії – Пол Нерс (британський біохімік), Едвард Мозер (норвезький психолог) і Мей-Брітт Мозер (психологиня), а також українка Іванна Сахно (українська і голівудська акторка). Вони очолять напрямок "освіта та наука".

А от амбасадором напрямку гуманітарного розмінування став американський філософ та політичний економіст Френсіс Фукуяма.

Згадані амбасадори, окрім Фукуями, змогли особисто приїхати на саміт. Також в залі були амбасадори медичної допомоги: спортсмен Андрій Шевченко, актор Лів Шрайбер, спортсмен Олександр Усик (відбудова України). А також акторка Кетрін Вінник (відбудова України), сценарист і режисер Мішель Азанавічус (відбудова України), представники гурту Imagine Dragons. 

Крім того, близько $330 млн за рік акумулювала платформа. Це найбільша сума серед українських фондів. 

"Український день перемоги обовʼязково настане зокрема і завдяки кожному і кожній з вас, хто тут і хто не присутній, але підтримував", – додав глава держави.

До трьох існуючих напрямків збору коштів (розмінування та оборона, відбудова країни та медична допомога) додають ще два: окреме гуманітарне розмінування та освіта.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у Києві попрощалися із американським добровольцем, який загинув в бою за Україну.

Головне