НАЗК: До переліку спонсорів війни внесло дві тютюнові компанії

НАЗК: До переліку спонсорів війни внесло дві тютюнові компанії

Дві провідні тютюнові компанії світу Philip Morris International та Japan Tobacco International були внесені до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це повідомила пресслужба Національного агентства з питань запобігання корупції.

Відомо, що обидві компанії продовжують бізнес на території російської федерації, таким чином, вони підтримують економіку країни-агресорки.

Варто зауважити, що компанія Philip Morris International, яка виробляє продукцію Marlboro, Parliament, Bond, Chesterfield, L&M, Next, HEETS, займала у 2019 році 30,1% ринку рф. 

“Згідно з даними фінансової звітності російського підрозділу Philip Morris, виручка компанії у перший рік повномасштабного вторгнення РФ в Україну зросла на 8% до 140,3 млрд руб., а чистий прибуток до 48,2 млрд руб., що на 45% більше, ніж у 2021 році. Відповідно, податку на прибуток до бюджету агресора було сплачено на суму понад $136 млн”, -зазначили в НАЗК.

Зазначається, що на початку повномаштабної війни Philip Morris мала наміри продати свій бізнес в росії, але залишається одним з найбільших платників податків.

Друга компанія, Japan Tobacco International є безсумнівним лідером тютюнового ринку в російській федерації.

Нагадаємо, що НАЗК внесло китайську групу компаній Alibaba Group Holding Limited до переліку міжнародних спонсорів війни

Як писали “Ми-Україна” раніше, НАЗК внесло до переліку міжнародних спонсорів війни корпорацію Unilever. Вона широка представлена в Україні брендами Domestos, Axe, Rexona, Dove.

Головне