До навчань ЗСУ "таємно" долучилась ще одна країна - Північна Македонія

До навчань ЗСУ

До навчань ЗСУ "таємно" долучилась ще одна країна - Північна Македонія. Про це повідомила міністерка оборони країни Славянка Петровська.

Країна вже підготувала першу групу українських воїнів.

Там вже завершили підготовку першої групи українських військових, інформація про навчання була конфіденційною з міркувань безпеки. 

Зазначивши, що подібні вчення продовжуватимуться, "доки в цьому є необхідність".

Кількість військових яких підготували в першій групі не повідомили.

Славянка Петровська додала, що уряд країни буде навчати українських солдатів протягом усього 2024 року і "доти, доки в цьому буде потреба".

Нагадаємо, під час зльоту російських винищувачів МіГ-31, які є носіями ракет Х-47М2 "Кинджал", як і раніше, будуть оголошувати повітряну тривогу в країні.

Про це заявив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі Українського Радіо. За його словами, наразі не плануються зміни в системи оповіщення українців про повітряну небезпеку через ударні безпілотники, ракетну атаку, тактичну авіацію чи реактивні системи залпового вогню.

Оповіщення намагаються роботи якомога швидше в офіційних Telegram-каналах. При цьому буде переглянуте рішення щодо того, який рівень загрози встановлювати, тобто "в який колір малювати карту", зазначив Ігнат. Це будуть ухвалювати на вищому рівні.

Як писали "Ми-Україна" раніше, посилення протиповітряної оборони України напередодні зими обговорили керівник Офісу президента Андрій Єрмак та радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

 

Головне