До Києва приїхав глава МЗС Туреччини і зустрівся з Зеленським (фото, відео)

До Києва приїхав глава МЗС Туреччини і зустрівся з Зеленським (фото, відео)

До Києва у п'ятницю, 25 серпня, приїхав глава Міністерства закордонних справ Туреччини Хакан Фідан і вже зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це повідомив глава української держави у своєму Telegram-каналі.

"Багато важливих питань: Формула миру, підготовка до Глобального саміту миру, ризики, пов’язані з російським блокуванням Чорноморського зернового коридору", - написав Володимир Зеленський.

Президент України також висловив подяку Туреччині за постійну та послідовну підтримку.

Нагадаємо, рішення президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана приїхати на зустріч до російського диктатора Володимира Путіна в рф свідчить про його силу. Також це демонструє невпевненість президента росії, розповів політолог Олег Лісний.

“Образ Путіна зрозумілий  – російський богатир і стоїть три каменюки. На одній написано: “Поїдеш на БРІКС – посадять”, “У Туреччину – незрозуміло”, а от “Китай – може бути”. І от він молодець, він в цьому сенсі, правильно, дуже прогнозовано вчинив. Туди не поїхав, бо там жарко. У Туреччину – бо гарантії в принципі Ердоган не дав”, – зазначив політолог.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган здатний повернути “зернову угоду”. Однак Україна шукає альтернативні шляхи експорту продукції, розповів голова Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба.

“Так, я думаю, що він (президент Ердоган, – ред.) може (повернути “зернову угоду”, – ред.). Ми знаємо, що турецька дипломатія співпрацює з російською. Тим часом ми будуємо альтернативні шляхи експорту пшениці та інших продуктів, не йдучи через Чорне море”, – зазначив Кулеба.

Головне