До Києва приїхали керівники партії Шольца

До Києва приїхали керівники партії Шольца

В Україну з візитом приїхали керівники партії канцлера Німеччини Олафа Шольца. Зокрема, це лідер Соціал-демократичної партії ФРН Ларс Клінгбайль і лідер фракції СДПН Рольф Мютценіх.

Про це повідомило німецьке видання Tagesschau. Як зазначається, група німецьких політиків прибула до Києва вранці 6 березня на спеціальному поїзді. У столиці України вони проведуть переговори з представниками українського уряду та парламенту.

З міркувань безпеки деталі візиту та точна програма не оприлюднена.

Крім того, це перший візит Клінгбайля та Мютценіха з початку повномасштабного вторгнення росії на територію України.

Як пише видання, Соціал-демократична партія Німеччини перебуває у скрутному становищі через її політику щодо росії до початку повномасштабного вторгнення в Україну. Лідерів та членів СДПН звинувачують у тому, що вони надто сильно покладалися на співпрацю з Кремлем та недооцінювали російського президента Володимира Путіна.

При цьому після 24 лютого 2022 року соціал-демократи визнали свої помилки та засудили рф за агресію. Водночас лідери СДПН все-таки продовжують наполягати на дипломатії між Україною та росією.

"Іноді у мене паморочиться голова, коли я бачу, що дискусії ведуться тільки про зброю. Я шокований, коли бачу, як сьогодні майже зневажається поняття дипломатії", - пояснив раніше Клінгбайль.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, канцлер ФРН Олаф Шольц провів у п’ятницю, 3 березня, конфіденційні переговори з американським президентом Джо Байденом у Вашингтоні. Як очікувалося, лідери обговорили війну в Україні на тлі побоювань про можливу передачу Китаєм озброєння росії. 

Головне