До кінця липня графіки відключення світла можуть бути жорсткішими, - голова "Укренерго"

До кінця липня графіки відключення світла можуть бути жорсткішими, - голова

До кінця липня в Україні прогнозується важка ситуація в енергосистемі, тому відключення світла можуть бути жорсткішими у наступні кілька тижнів. Про це повідомив голова "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Володимир Кудрицький зазначив, що погіршення варто очікувати у наступні кілька тижнів особливо у період з 11:00 до 23:00.

"Це пов’язано з особливостями ремонту на енергоблоках атомних електростанцій. Тому треба готуватися до того, що десь місяць-півтора графіки будуть з нами, будуть присутніми у нашому житті. І вони можуть бути, особливо у вечірні години, в години пікового споживання, скажімо так - досить суттєвими", - зазначив він.

На величину дефіциту впливають три фактори: ремонти атомних електростанцій, величини імпорту та погода, яка впливає на споживання електрики.

Нагадаємо, у Швейцарії 16 червня завершився перший саміт миру, спільне комюніке підписали 84 держави-учасниці, підготовка до другого вже розпочалась.

Як писали "Ми-Україна" раніше, від початку доби на фронті відбулося 88 бойових зіткнень, упродовж дня росіяни інтенсивно нарощують темпи наступальних та штурмових дій. Про це повідомили у зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Головне