До Києва прибула партія 60 вагонів з Польщі

До Києва прибула партія 60 вагонів з Польщі

Польща безкоштовно передала київському метрополітену 60 виведених з експлуатації варшавських вагонів. Про це повідомила пресслужба КМДА.

Відомо, що протягом семи місяців до столиці привезли 60 вагонів польської підземки.

"Наразі фахівці метрополітену продовжують опрацьовувати кожен отриманий поїзд для визначення технічного стану. Зазначимо, що 80% рухомого складу, що курсує лініями київського метро, виготовлено за радянських часів – він аналогічний вагонам, що експлуатуються у варшавському метрополітені. У конструкції цих вагонів є необхідне обладнання для проведення своєчасного та належного обслуговування рухомого складу столичного метро", - йдеться у повідомленні. 

Варто зауважити, що для безпечного руху поїздів рухомий склад потребує вчасного та якісного ремонту.

"Зокрема, повністю розбирають внутрішню обшивку стін, стелі та підлоги, ремонтують тягові двигуни, колісні пари, електричне і пневматичне обладнання - акумуляторні батареї, механізми дверей, вікон, вентиляції, освітлення тощо. Також замінюють усі кабелі та проводи, очищують і відновлюють фарбування кузова і візків вагонів", - додали у пресслужбі.

Нагадаємо, що влада Києва планує провести переговори з Європейським інвестиційним банком щодо коштів на комплексну модернізацію і придбання нових сучасних вагонів метро.

Як повідомляли "Ми-Україна", у метро Києва на двох станціях нарешті замінили таблички зі старими назвами. Йдеться про станцію "Площа Льва Толстого" на синій гілці столичного метрополітену, та станцію "Дружби народів" на зеленій гілці.

Головне