До Києва прибула очільниця USAID Саманта Пауер

До Києва прибула очільниця USAID Саманта Пауер

Адміністраторка Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Саманта Пауер прибула до Києва з робочим візитом. Про це повідомили у соціальній мережі X повідомила посол США в Україні Бріджит Брінк.

Вона висловила радість з приводу чергового візиту високопоставленої американської урядовиці.

Це вже третій приїзд Пауер до України після російського вторгнення. Перший візит відбувся 6 жовтня минулого року, коли вона зустрілася з президентом Володимиром Зеленським для обговорення плану швидкого відновлення України та питань безпеки громадської інфраструктури. Тоді ж Пауер, яка має значний досвід документування воєнних злочинів, наголосила на безпрецедентних масштабах звірств, скоєних росією в Україні.

Другий візит відбувся 18 липня цього року. Під час перебування в Україні Пауер відвідала Бучу, де оглянула пошкоджений росіянами будинок, власники якого отримали компенсацію за програмою єВідновлення. Адміністраторка USAID високо оцінила цю ініціативу, зазначивши її унікальність.

Деталі поточного візиту Саманти Пауер наразі не розголошуються, але очікується, що вона продовжить обговорення питань відбудови України та підтримки з боку США.

Нагадаємо, минулої ночі українські захисники неба успішно протидіяли масштабній атаці російських безпілотників. З 32 запущених ворогом дронів-камікадзе типу "Шахед" 11 було збито засобами протиповітряної оборони. Про це повідомили у Повітряних силах ЗСУ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, окупаційні війська завдали удару по об’єктах критичної інфраструктури Шосткинського району Сумщини.

Головне