До чеської ініціативи щодо снарядів для України готові доєднатися нові країни — міністерка оборони

До чеської ініціативи щодо снарядів для України готові доєднатися нові країни — міністерка оборони

Чехія продовжує отримувати повідомлення від країн, які висловили намір взяти участь у її ініціативі щодо закупівлі боєприпасів для України. Про це повідомила міністерка оборони Чехії Яна Чернохова.

"У нас на столі інші меморандуми про взаєморозуміння. Країни все ще зв’язуються з нами, і вони хочуть брати участь в ініціативі щодо боєприпасів", — заявила міністерка.  

Вона зазначила, що меморандуми про взаєморозуміння з іншими державами вже знаходяться на столі.

Минулого тижня прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала заявив, що 15 країн ЄС та НАТО наразі внесли понад 1,6 мільярда євро в цю ініціативу. 

"Ми зробимо все можливе, щоб це було так. Але боєприпаси будуть в руках українців, і, звичайно, це буде залежати від їхньої тактики, від їхнього військового порядку, який вони оберуть. Ми можемо надати їм підтримку саме у вигляді військових матеріалів", – сказала очільниця оборонного відомства Чехії.

Нагадаємо, у Мексиці в одному з місцевих барів стався обвал балкону, що призвело до загибелі трьох людей та поранення 19 осіб. Про це повідомляє видання Prensa Libre.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на території рф вперше зафіксоване ураження російського винищувача п'ятого покоління Су-57. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Головне