До 15 років засудили зрадника, який "розбудовує" окупований Маріуполь

До 15 років засудили зрадника, який

Суд заочно засудив до 15 років позбавлення волі 64-річного колишнього головного архітектора Бахмута за державну зраду та колабораціонізм. Про це повідомило управління СБУ в Черкаській області.

За інформацією СБУ, після початку повномасштабного вторгнення чоловік активно співпрацює з російськими окупантами на території Донеччини.

Зрадник обіймає посаду директора департаменту в так званому "міністерстві будівництва ДНР" та бере участь у відбудові окупованого Маріуполя, який був майже повністю зруйнований російськими військами у 2022 році. Крім того, за даними спецслужби, колаборант наживається на місцевому населенні через махінації з кредитуванням житла та видачею дозволів на забудову.

Окрім тюремного терміну, засудженого позбавлено права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на 15 років. Також суд постановив конфіскувати все його майно.

Вирок винесено за статтями про державну зраду в умовах воєнного стану та колабораційну діяльність на підставі доказової бази, зібраної Службою безпеки України.

Нагадаємо, у Воронезькій області росії безпілотник атакував нафтобазу та спричинив пожежу. Про це повідомив губернатор регіону Олександр Гусєв.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Куп'янську, що в Харківській області, не залишилося жодного непошкодженого будинку через російські обстріли.

Головне