Дмитро Кулеба захворів на коронавірус

Дмитро Кулеба захворів на коронавірус

Голова Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба захворів на коронавірус. Внаслідок цього він не зміг взяти участь у низці зустрічей.

Про це повідомила пресслужба зовнішньополітичного відомства. Як зазначається, Кулеба провів переговори з міністром закордонних і європейських справ Республіки Хорватія Гордоном Гирличем-Радманом під час його візиту до України.

"Переговори та пресконференція у Києві відбулися в гібридному форматі. Дмитро Кулеба взяв участь в онлайн-режимі, перебуваючи на самоізоляції після позитивного тесту на COVID-19", - йдеться в повідомленні.

Очільник українського МЗС висловив вдячність своєму колезі, уряду Хорватії та особисто Премʼєр-міністру Андрею Пленковичу за підтримку України на шляху до ЄС і НАТО, а також подякував  Хорватському Сабору за визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба планував перший візит до Ліберії. Там він хотів обговорити експорт українського зерна. Кулеба мав провести переговори із керівництвом країни щодо забезпечення експорту українських зернових в Африку, підтримки формули миру президента України Володимира Зеленського. Також мова йшла про розвиток двосторонньої співпраці.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висунув вимогу росії щодо депортованих українських дітей на територію країни-агресорки. Як зазначається, очільник МЗС виступив на дебатах Генеральної асамблеї ООН. Зокрема, глава зовнішньополітичного відомства затребував від росії список імен дітей, яких вивезли з окупованих територій.

Головне