Дмитро Антонов згадав, як вперше побачив знищену "Мрію" у Гостомелі: До цього не вірив

Дмитро Антонов згадав, як вперше побачив знищену

Командир літака АН-225 "Мрія" Дмитро Антонов розповів, як вперше потрапив на знищений російськими окупантами аеродром Гостомеля та побачив зруйновану "Мрію". 

Як зазначив Антонов в ефірі програми "Невідворотне покарання" на каналі "Ми-Україна", він не до кінця усвідомлював, що "Мрії" більше немає.

"Це було першого квітня 2022 року. Вранці мені зателефонував Олександр Загородній (журналіст, який під час подій у Гостомелі перебував поблизу, - ред.), сказав, що час їхати в Гостомель. Сказав, що там нікого нема. І ми поїхали манівцями і самими першими з усіх, нікого там не було…. Я до цього часу, чесно кажучи, ще не вірив, що "Мрії" немає, як всі потім побачили. Ми прийшли, я побачив і сказав, що в нас цього літака на жаль вже немає", - згадує Дмитро Антонов.

Разом з тим він наголосив, що вже зараз робить усе можливе, аби в майбутньому Україна мала нову "Мрію".

"Я роблю все для того, щоб ми отримали в майбутньому інший літак… Я дуже бажаю цього, я працюю над цим. Зараз, поки йде війна, ми можемо робити теоретичну частину, працювати з виробниками авіаційних промисловостей, такими як Boeing та Airbus і просити допомоги зробити ті системи, яких не вистачає, і які треба інсталювати в нову "Мрію". Але, на жаль, не дуже чують", - зазначив командир літака АН-225.

Також він додав, що не може точно сказати, хто саме винен у знищенні "Мрії".

"Щодо винних це робота слідчих, робота всіх наших органів, які займаються таким питанням. Говорити з моєї сторони, що хтось конкретний винний і він це зробив - це доволі важко. Я точно можу сказати, що неприйняття рішення про евакуацію літаків це злочин, але це не такий злочин, який карається, це службова недбалість. Я впевнений, що повинні бути покарані всі, хто винен у початку цієї війни взагалі", - заявив Дмитро Антонов.

Як повідомляли "Ми-Україна", посадовці ДП “Антонов” не дали військовим облаштувати належну оборону літака “Мрія”

Головне