Для повернення Бахмута створено всі умови, - Сирський

Для повернення Бахмута створено всі умови, - Сирський

Для повернення Бахмута в Донецькій області, де тривають важкі бої, під контроль українських сил вже створено всі умови.

Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський в інтерв′ю BBC.

"На цей час створені всі умови для того, щоб нам повернути це місто, але з меншими у десятки разів втратами", - пояснив Сирський.

За його словами, Бахмут має стратегічне значення, по-перше, тому, що є центром зосередження основних напрямків і доріг. Зокрема, через місто ідуть дороги з Дебальцевого, Сіверська, Горлівки, Костянтинівки і Слов'янська.

"Використовуючи розвинуту мережу доріг російські війська можуть наступати в щонайменше в трьох таких операційних напрямках", - зазначив командувач.

Крім того, навколо Бахмута зосереджені різного роду панівні висоти. Вони дозволяють контролювати велику частину місцевості навколо на підступах до міста. Це підвищує його роль як плацдарму для подальших наступальних дій.

"Буквально за три кілометри за Бахмутом розпочинаються наступне місто Часів Яр. І тут нам дуже важливо зупинити ворога в Бахмуті, який там перебуває в низині", - розповів Олександр Сирський.

Він також додав, що вважає помилкою, коли ПВК "Вагнер" повністю "заліз" в Бахмут. Зазнавши шалених втрат, угруповання "вагнерівців" фактично втратило свою боєздатність.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, росіяни відступають без можливості повернути втрачені позиції на Запорізькому напрямку та на південь від Бахмута на Донбасі. Причиною стала відсутність підкріплення та ротацій.

Головне