Для 18% жінок війна стала поштовхом до відкриття бізнесу, - дослідження

Для 18% жінок війна стала поштовхом до відкриття бізнесу, - дослідження

Повномасштабна війна стала поштовхом для 18% жінок відкрити власний бізнес. Про це свідчить дослідження  Ukrainian Women Entrepreneurs Hub про жіноче підприємництво в Україні після 24 лютого.

За результатами дослідження, 58% опитаних підприємниць бажають створити власний бізнес, але ще не мають чітко прорахованої бізнес-ідеї або їхня ідея перебуває на стадії концепції. Натомість 30% уже мають бізнес, що функціонує, або перебувають на стадії його запуску.

Зазначається, що наразі 89% підприємниць уже займаються впровадженням бізнес-ідеї або розвитком свого бізнесу. Одні з головних причин для тих, хто ще не розпочав діяльність, - недостатність знань, негативний попередній досвід і вагання через ситуацію в країні або перебування за кордоном.

Головними викликами для жінок-підприємниць є нестабільні економічні умови в Україні. Вони спричинені повномасштабною війною з росією (40%), а також проблеми виходу на міжнародний ринок; наслідки стихійних лих та пандемії.

90% жінок-підприємниць зазначили, що війна в Україні мала вплив на їх бізнес. Зокрема, 14,6% зазнали негативних наслідків, а 18,8% зазначили, що війна стала поштовхом до відкриття бізнесу.

Нагадаємо, у березні Кабінет Міністрів України розширив програму безповоротних грантів державної програми “єРобота”. Це дозволило ветеранам та членам їхніх родин отримати гранти на запуск власної справи в будь-якій сфері.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, в Україні повністю відновили роботу майже всі компанії Європейської бізнес асоціації.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.