Для України ще "не настав час" сідати за стіл переговорів з росією, - Макрон

Для України ще

Французький лідер Емманюель Макрон заявив, що час для "чесних" мирних переговорів між Україною та росією може настати в майбутньому, але не зараз. Водночас він наголосив на тому, що у будь-якому випадку рішення стосовно цього питання залишається за Києвом.

В інтерв'ю ВВС президент Франції підкреслив, що нині обов'язком його країни та всіх інших є допомога Україні у відбитті російської агресії. Він додав, що наступний місяць матиме критичну роль у контексті контрнаступальних дій українських Сил оборони та визволення окупованих росією територій. 

Макрон застеріг світову спільноту від того, щоб дозволити рф отримати перемогу у війні.

"Якщо росії дозволять виграти війну, у нас з’явиться нова імперська влада в Європі, яка буде загрожувати іншим пострадянським країнам, таким як Грузія та Казахстан, а також усьому континенту. Тому що, безумовно, росія (в Україні) займається імперіалізмом і колоніалізмом", - зазначив він.

Нагадаємо, днями французький уряд оголосив про плани доповнити фонд підтримки України додатковими 200 мільйонами євро з метою надання можливості українській армії продовжувати закупівлю французького військового обладнання. Водночас в ході останньої розмови з французьким колегою Себастьєном Лекорню очільник українського оборонного відомства Рустем Умєров запропонував йому локалізувати виробництво зброї в Україні.

Як писав "Ми-Україна" раніше, прем'єр-міністр Румунії Марчел Чолаку заявив, що якщо у війні переможе не Україна, Європі доведеться зіткнутися з активізацією популістських сил з проросійською позицією. Він закликав європейців задуматися, скільки "двійників Путіна" з'явиться в ЄС серед політиків-популістів.
 

Головне