Для України не буде обмежень у використанні зброї проти сил КНДР, якщо вони вступлять у війну, - Пентагон

Для України не буде обмежень у використанні зброї проти сил КНДР, якщо вони вступлять у війну, - Пентагон

Пентагон заявив, що Україна не зіткнеться з новими обмеженнями на використання американської зброї у випадку вступу Північної Кореї у війну на боці росії.

Про це повідомила представниця Пентагону Сабріна Сінгх, пише Reuters.

У понеділок, 28 жовтня, Сінгх зазначила, що за оцінками Пентагону, близько 10 000 північнокорейських військових розгорнуто на сході росії для навчання. Деякі з цих солдатів наблизилися до кордону з Україною, і є підозри, що росія може використовувати їх у бойових діях проти українських сил в Курській області.

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте також повідомив про перекидання північнокорейських військ до Курській області, однак Пентагон не підтвердив їхню точну присутність. 

“Цілком ймовірно, що вони рухаються в цьому напрямку в напрямку Курська. Але я поки не маю більше деталей”, - сказала Сінгх.

Нагадаємо, на Курщині розпочалося злагодження понад 3 тисячі найманців з Північної Кореї, яких росія залучила для підтримки у війні з Україною.

Як писав “Ми-Україна” раніше, Північна Корея може значно збільшити свої доходи за рахунок співпраці з росією. Наразі вартість поставок становить до 5,5 мільярдів доларів.

Головне