Для бомбардування Харківщини ворог застосовує "тактику каруселі": Євлаш пояснив, в чому вона полягає 

Для бомбардування Харківщини ворог застосовує

Для завдання авіаційного ураження Харківщині російська армія стала застосовувати так звану "тактику каруселі". Що це значить в ефірі марафону "Єдині новини" пояснив речник командування Повітряних сил ЗС України Ілля Євлаш.

"Мається на увазі, коли російські Су-34 та Су-35 зі сторони Харківщини вишиковуються буквально в рядок - чотири-п'ять літаків - і скидають свої керовані авіабомби вагою від 250 до 500 кг. За один раз - до чотирьох бомб одночасно. Це досить потужна сила, хоч і не прицільна та вона може наробити багато горя. Аби боротися з цим ми потребуємо сучасних засобів, зокрема літаків F-16, які могли би слугувати стримуючим фактором для російської авіації та відігнати їх від лінії фронту та лінії держкордону",  - зазначив він.

На Донеччині останнім часом фіксувались поодинокі випадки скидання ворогом авіабомб масою 1500 кг. 

"Було лише декілька таких випадків. Їм складніше застосовувати подібні бомби, оскільки через вагу значно зменшується відтань застосування. Вони зручні для фронтових боїв, коли скидати їх треба на лінію зіткнення. А от керовані авіабомби вони запускають з відстані 30-40 км, не доходячи до лінії зіткнення", - додав Євлаш. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, російська армія у ніч з 30 на 31 травня вчинила черговий ракетно-авіаційний удар по мирних українських містах. Ворог випустив 10 засобів повітряного нападу, п'ять з них були ліквідовані завдяки силам і засобам системи протиповітряної оборони. Військовослужбовці рф скерували по Харкову та Києву п'ять ракет С-300/С-400 та крилату "Іскандер-К". У Повітряних силах наголосили, що противник продовжує намагатися бити по нашій енергетиці та цивільній інфраструктурі. У ДТЕК заявили, що у Києві після ракетної атаки росіян було знищено трансформаторну підстанцію в Голосіївському районі.

 

 

 

Головне