Для бізнесу, який використовує не менше 80% електроенергії власного виробництва, не діятимуть графіки вимкнень

Для бізнесу, який використовує не менше 80% електроенергії власного виробництва, не діятимуть графіки вимкнень

Уряд ухвалив постанову, за якою для споживачів, що використовують не менше 80% електроенергії власного виробництва, не діятимуть графіки вимкнень. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. 

Крім цього, для забезпечення належного рівня підготовки до зимового періоду, уряд запровадив пакет програм і заходів для прискорення розбудови децентралізованої генерації:

"Це кредити бізнесу і громадянам на створення альтернативної енергетики, безмитне ввезення енергообладнання, спрощення бюрократичних процедур для запуску генераційних установок", - йдеться у повідомленні.

За його словами, таким чином держава стимулює енергетичну автономію бізнесу, що є важливим елементом енергетичної стійкості.

Обмеження зняли шляхом внесення змін до "Положення про особливості імпорту електричної енергії в умовах воєнного стану". 

Нагадаємо, служба безпеки України та Національна поліція у Вінниці затримали іноземця, який діяв за завданням ФСБ та планував серію підпалів авто Сил оборони. Злочинця особливо цікавили військові автомобілі ЗСУ, що перебували на техобслуговуванні у місті.

Як писали "Ми-Україна" раніше, вища рада правосуддя звільнила Всеволода Князєва з посади судді Касаційного адміністративного суду та Олексія Тандира із поста судді Макарівського районного суду Київської області. Про це ВРП повідомила у своєму телеграмі.

Головне