Дивна тривога у Києві була зафіксована за два дні до масованого обстрілу, - військовий експерт

Дивна тривога у Києві була зафіксована за два дні до масованого обстрілу, - військовий експерт

Військовий експерт Павло Нарожний звернув увагу на незвичайну повітряну тривогу в Києві, яка сталася за два дні до масштабного обстрілу столиці. Він зазначив, що ця тривога тривала приблизно з 23 години вечора до 11 години наступного дня. Про це повідомили у ефірі "Ми-Україна".

За словами експерта, офіційні джерела повідомляли про безпілотники, які кружляли над містом. Нарожний припускає, що ці дії могли бути спрямовані на виявлення українських засобів протиповітряної оборони (ППО).

Експерт пояснив, що для збиття таких дронів зазвичай застосовуються мобільні групи, оснащені пікапами з кулеметами, зенітні установки "Гепард", а також літаки. Він висловив думку, що подібні атаки можуть мати на меті виснаження української системи ППО.

Нарожний попередив, що такі дії противника можуть бути передвісником більш серйозної атаки в майбутньому.

"По всім повідомленням в офіційних джерелах, дрони літали колами. З величезною імовірністю, це вони шукають наші засоби ППО. Дрони збивають мобільні групи - пікап з кулеметом, Гепарди, збивають літаки. І, з великою імовірністю, ці дивні атаки провокують виснаження нашої ППО. Після такого, можливо, може бути інша атака".

Нагадаємо, міністерство оборони Нідерландів оголосило про передачу Україні 28 амфібійних гусеничних транспортерів Viking. Ці багатофункціональні машини здатні ефективно діяти як на суходолі, так і у водному середовищі. Про це повідомив міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські окупанти заводить у північну частину Вовчанська, що на Харківщині підрозділ "Ахмат". Про це в ефірі "Ми-Україна" розповів речник Оперативне-тактичне угруповання "Харків" полковник Віталій Саранцев.

 

Головне