Дівчина українського походження виграла конкурс "Міс Японія-2024"

Дівчина українського походження виграла конкурс

Модель українського походження Кароліна Шіїно виграла конкурс "Міс Японія-2024", який пройшов у Токіо, пише ВВС.

Відомо, що в соціальних мережах розпалився расовий скандал, адже 26-річна дівчина має європейську зовнішність. Дехто вважає, що перемога Кароліни із західною зовнішністю на конкурсі, орієнтованому на оцінку традиційної японської краси суперечить його цілям. 

"Ця особа, яку обрали "Міс Японія", навіть не змішаної раси, а на 100% чиста українка. Зрозумійте, вона гарна, але це "Міс Японія". Де японськість?", - пишуть в соціальних мережах.

Знайшлися і ті люди, які стверджують, що оскільки модель є громадянкою Японії, немає жодних перешкод для її участі.

"Після сьогоднішнього результату я переконана в одному... Японська краса існує не у зовнішності і не в крові, але вона живе у нашому серці", - заявила організаторка конкурсу Ай Вада.

Варто зауважити, що Кароліна Шіїно народилася в Україні, у віці 5 років переїхала до Японії після того, як її мати вийшла заміж за японця після розлучення.

У 2022 році вона набула японського громадянства та стала першою натуралізованою громадянкою Японії, яка виграла конкурс краси.

Нагадаємо, що фінал Міс Всесвіт 2023 відбувся 18 листопада в Сальвадорі, і титул переможниці отримала Шейнніс Паласіос із Нікарагуа.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, в Індонезії шість учасниць "Міс Всесвіт” написали заяви у поліції через сексуальні домагання організаторів конкурсу.

Головне