Дитяче Євробачення-2024: хто представлятиме Україну у Мадриді

Дитяче Євробачення-2024: хто представлятиме Україну у Мадриді

Україну на Дитячому Євробаченні-2024, яке відбудеться в Мадриді, представить Артем Котенко з піснею “Дім”. 

Про це повідомляє Дія після завершення Національного відбору, де Артем отримав найбільшу підтримку як від глядачів, так і від журі.

Пісня 12-річного Артема Котенка з Охтирки, що на Сумщині, присвячена дому як символу сили та тепла. У композиції підкреслено важливість простору, який дарує відчуття затишку і безпеки.

Голосування за переможця Дитячого Євробачення-2024 відбувалося у два етапи: спершу українці обирали своїх фаворитів через застосунок “Дія” до фіналу відбору, а другий - оцінки журі під час фіналу Нацвідбору.

Артем Котенко набрав 6 балів за результатами глядацького голосування та ще 5 балів від журі.

Артем Котенко та Злата Іванів набрали однакову кількість балів. Оскільки перевага надається за результатам голосування глядачів, а Артем отримав максимальні шість балів від українців, саме він і представлятиме Україну на головній сцені в Мадриді.

Цього року Дитяче Євробачення вперше в історії відбудеться в Іспанії. Фінал 22-го Дитячого пісенного конкурсу, в якому візьмуть участь представники з 17 країн, відбудеться 16 листопада на арені Caja Mágica у Мадриді.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, 69-й пісенний конкурс Євробачення у 2025 році відбудеться в Базелі, Швейцарія. На даний момент 25 країн підтвердили свою участь у конкурсі. Україна та ще 13 країн з числа учасників Євробачення 2024 ще не оголосили про свою участь у заході.

Головне