Дітей не можна карати за дії дорослих: УЄФА допустить російські команди U-17 до європейських змагань

Дітей не можна карати за дії дорослих: УЄФА допустить російські команди U-17 до європейських змагань

Спілка європейських футбольних асоціацій, тобто УЄФА, вирішила повернути російські команди U-17 до футбольних змагань у Європі. Відповідне рішення ухвалив виконавчий комітет Спілки.

За рішенням УЄФА, російські команди не матимуть права під час матчів презентувати свої прапори, гімн та національне екіпірування. Також в росії не проводитимуться жодні футбольні матчі.

"Відсторонення російських дорослих команд відображає зобов’язання УЄФА протистояти насильству та агресії. Ми сповнені рішучості дотримуватися такої позиції, доки не закінчиться війна і не відновиться мир. Але, забороняючи дітям брати участь у наших змаганнях, ми не тільки не визнаємо та не підтримуємо фундаментальне право на їхній цілісний розвиток, але й прямо дискримінуємо їх", - пояснив рішення УЄФА президент Спілки Александер Чеферін.

Виконком УЄФА вже звернувся до адміністрації з проханням знайти технічне рішення та відновити збірні росії до 17 років обох статей попри завершення жеребкування. 

Крім того у УЄФА нагадали, що стали однією з перших організацій, які відреагували на напад росії на Україну. У лютому 2022 року всі російські команди відсторонили від змагань, а всі заходи УЄФА, які повинні були пройти у росії, скасували. Також було розірвано спонсорський контракт з російським "Газпромом".

Як повідомляли "Ми-Україна", у ФІФА не виключають участь збірної росії у Чемпіонаті світу з футболу у 2026 році. Він пройде у США, Мексиці та Канаді.

Головне