Дітей на ТОТ Луганщини змушують плести сітки та робити окопні свічки для окупантів

Дітей на ТОТ Луганщини змушують плести сітки та робити окопні свічки для окупантів

У низці міст на Луганщині школярі замість того, щоб навчатися виготовляють для російської армії окопні свічки та плетуть маскувальні сітки. Як розповів очільник Луганської ОВА Артем Лисогор, ці заняття пропускати не дозволяється. 

За його словами, йдеться про навчальні заклади принаймні у двох містах - Кадіївці Алчевського району та Довжанську (обидва окуповані з 2014 року).

"Батьки поставили питання шкільному керівництву одного із закладів, чому абсолютно всі діти, починаючи з нового навчального року, повертаються після уроків брудними? Зі школярів там готують трудові резерви. Замість нових знань вони здобувають навички плетіння сіток та виготовлення окопних свічок для росіян. Безоплатний примусовий труд", - розповів Лисогор.

Окрім того, він розповів, що ремонто-будівельні роботи завершились через півтори тижні після того,як почались. Робітники просто зібрались і поїхали геть. Так само просуваються і роботи з відновлення Сєвродонецька. У місті за півтора роки окупації росіяни так практично нічого з інфраструктури і не відновили. 

В ОВА наголосила, що чоловіче населення так званої "ЛНР" роблять все можливе, аби уникнути мобілізації до лав ЗС росії.

Нагадаємо, російські окупанти вербують в'язнів на захопленій Луганщині до лав армії рф. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у ГУР МО повідомили, що у рф після так званої "часткової" мобілізації, оголошеної агресором після поразки його війська під Харковом, мобілізаційні заходи не припинялись. Проте, вони відбувались в менших масштабах. За даними відомства, публічно оголошувати нову хвилю мобілізації Кремль остерігається, зважаючи на внутрішні процеси в росії, які таке рішення може за собою потягнути.

 

 

 

Головне