Дистанційно - неможливо: Підлітки 17 років мають повернутися з-за кордону, щоб стати на військовий облік

Дистанційно - неможливо: Підлітки 17 років мають повернутися з-за кордону, щоб стати на військовий облік

Українські юнаки, що перебувають за кордоном, також повинні стати на військовий облік і зробити це дистанційно поки не можна. Про це повідомив речник Міністерства оборони України старший лейтенант Дмитро Лазуткін.

"Юнаки, яким виповнилося 17 років, мають стати на військовий облік. Така вимога є. І вона стосується й тих, хто знаходиться за кордоном. Якщо ці люди будуть зберігати громадянство України і пов’язують своє майбутнє з нашою країною, то, вочевидь, це варто зробити", - заявив речник.

17-річні юнаки не зможуть оновити свої дані у мобільному застосунку "Резерв+". Бо опція оновлення через "Резерв+" працює лише для тих чоловіків, які вже стоять на обліку, незалежно від того, перебувають вони в Україні чи за кордоном.

Речник Міноборони Дмитро Лазуткін повідомив, що можливості стати на облік дистанційно наразі немає, оскільки у мобільному додатку Резерв+ не передбачено такої функції.

Нагадаємо, протягом останніх місяців і тижнів росія дає різні коментарі щодо можливого перегляду кордонів у Балтійському регіоні. Про це повідомляє начальник військово-морських операцій Гедрюс Пременецкас виданню LRT.

Як писали "Ми-Україна" раніше, військовозобов'язані чоловіки з посвідкою на проживання в інших країнах не можуть перетнути кордон задля виїзду з України. Про заявив речник Державної прикордонслужби Андрій Демченко. 

Головне