Дискусія про створення спецтрибуналу для рф є дуже активною, ми шукаємо спільне рішення, - Костін

Дискусія про створення спецтрибуналу для рф є дуже активною, ми шукаємо спільне рішення, - Костін

Генеральний прокурор України Андрій Костін під час міжнародної конференції “Об’єднані заради справедливості” розповів про активну дискусію, що ведеться щодо створення спеціального трибуналу для рф. 

Генпрокурор зазначив, що однією з розглядуваних пропозицій є укладення угоди з Радою Європи, яка буде юридично схожою на угоду про реєстр збитків.

“Енергія в країн, які входять в координаційну групу є. Це дуже важливо, тому що є багато чуток, що хтось втомився, це не правда... Зараз іде дискусія між тим, яка має бути послідовність дій, тому що наша позиція полягає в тому, що угода має бути укладена. Це також про політичну волю країн, які вже офіційно підтримали ідею створення спеціального трибуналу, розуміючи, що злочин агресії не може залишитись безкарним. Тобто підтримуючи цю політичну волю, ми маємо очікувати на приєднання до цієї угоди з Радою Європи”, – сказав Костін.

Генеральний прокурор також зазначив, що триває дискусія щодо персонального імунітету та визначення “злочину агресії” в контексті Римського статуту, що більше стосується технічних аспектів трибуналу.

“Тобто ми рухаємося вперед, команда наша готується до наступної зустрічі координаційної групи, дуже ретельно, тому побачимо, які будуть результати після зустрічі у вересні, тому що, я думаю, ми всі розуміємо, що це треба робити”, - резюмував Костін.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Бразилія може порушити міжнародне право, якщо вирішить запросити президента росії на саміт "Групи двадцяти" (G20), який має відбутися за місяць.

Головне